11. Fantastic Zagreb Film Festival od 1. do 7. srpnja

Najnoviji žanrovski hitovi i kultni klasici očekuju posjetitelje na ovogodišnjem 11. Fantastic Zagreb Film Festivalu od 1. do 7. srpnja. Festival će se održati na tri lokacije: Ljetna pozornica Tuškanac, Kino Tuškanac i Muzej Iluzija, a otvorit će ga francuski znanstveno-fantastični spektakl “Posljednje putovanje” redatelja Romaina Quirota.

Publika će na velikom platnu open-air Ljetne pozornice Tuškanac moći uživati u filmovima znanstvene fantastike, trilerima, filmovima fantasy tematike, hororima, kultnim žanrovskim klasicma, animacijama i još u mnogo toga.

Priča spektakla “Posljednje putovanje” redatelja Romaina Quirota smještena je u postapokaliptičnoj budućnosti u kojoj oko Zemlje kruži novi crveni mjesec bogat energetskim resursima koji promijeni putanju i zaprijeti čovječanstvu, a spas planeta leži u rukama zagonetnog astronauta Paula W. R-a. Kako je navedeno, film obiluje snolikim scenama u kojima se retro stil sjajno isprepliće s futurističkom i prljavom vizualnom poetikom podsjećajući i na originalnu trilogiju “Ratova zvijezda”.

Atraktivne hit premijere i kultni klasici

Na festivalskom programu je i niz atraktivnih hit premijera kao što su – zagonetni SF “Vrata u drugi svijet”, triler horor “Izdaja”, nagrađivani anime fantasy “Putovanje kroz tamu” i danski futuristički triler “Breeder”. Fantastic Zagreb nudi i niz kultnih žanrovskih klasika koji slave velike jubileje među kojima je ove godine niz evergreenea – “Aliens” i “Terminator 2: Sudnji dan” Jamesa Camerona, “Napad na policijsku stanicu” Johna Carpentera, “Američki vukodlak u Londonu” Johna Landisa i dva vječna klasika “Loganov bijeg” i nezaboravni “Zabranjeni planet“”.

Ove godine vraća se program Kratkog filma koji će se prikazivati u Kinu Tuškanac, a uvodi se i novi atraktivni program VR filmova (Virtual Reality) koji će se tijekom trajanja festivala moći pogledati u Muzeju iluzija.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival. Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na Facebook stranici.

Izvor: Hina

Foto: Facebook