Brač Film Festival donosi 12 nagrađivanih filmskih naslova

Ako se slučajno nađete na Braču idući tjedan, svakako ne propustite Brač Film festival koji donosi čak 12 nagrađivanih filmova na otok. Sedmo izdanje Brač Film Festivala održat će se od 11. do 14. kolovoza u Supetru, promovirajući mlade filmaše i debitante iz cijele Europe.

Festival otvara film Influencerica, redatelja Magnusa von Horna koji prati tri dana života fitness influencerice Sylwije te njezin odnos s fanovima i način na koji se nosi s osjećajem nedostataka prisnosti s jedne strane i vojskom obožavatelja s druge strane.

Drugi dan rezerviran je za hrvatsku premijeru filma Jazavac pred sudom austalskog redatelja Marca WindonaJazavac pred sudom film je adaptiran iz pripovjetke Petra Kočića i donosi zanimljivu priču iz Bosne, za vrijeme vladavine Austro-ugarske. Treći dan se prikazuje srpska dramu Oaza, redatelja Ivana IkićaOaza je film čiji su glavni glumci amateri, štićenici doma za mlade s posebnim potrebama, a radnja drame prati slijed događaja u ljubavnom trokutu između štićenika doma.

Festival ove godine zatvara kino-hit, krimić Lihvar, redatelja Nemanje Ceranića koja prati jedan dan u životu zelenaša Mundira čiji se život okreće naopačke zbog jedne nesmotrene pogreške.

Dječji program na ljetnoj pozornici

I ove godine, radi sigurnosti posjetitelja, i dječji program seli se na otvoreno, odnosno na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve. Najmlađa publika ove će godine imati priliku pogledati makedonski film za djecu, Stela redatelja Stojana Vujučića te obiteljske filmove Sune za sveSpaceboy te Moj brat lovi dinosaure.

Kratkometražni program donosi četiri dramska naslova, studentske filmove  U šumi, Ne kao ti, Izgubljeni dani i Netko treći koji će biti prikazani prije projekcije dugometražnih filmova u Ljetnom kinu. Svi navedeni filmski naslovi glavnog programa koji će se ove godine prikazivati u ljetnom kinu u sklopu festivala su debitantski filmovi te ujedno i bračke premijere.

Cjelokupni program Festivala kao i svi detalji dostupni su na službenoj stranici, kao i na društvenim mrežama Brač Film Festivala.

Festival se održava uz potporu Hrvatskog Audiovizualnog Centra, Grada Supetra i Turističke zajednice Grada Supetra, a biti će održan sukladno važećim epidemiološkim mjerama, te se posjetiteljima preporučuje rezervacija ulaznica na vrije,e putem mrežne stranice festivala.

(Izvor fotografije: Unsplash.com)