Prijava

Missy Elliott pokrenula tužbu zbog kršenja autorskih prava snimaka iz 90-ih

Legendarna hip-hop glazbenica Missy Elliott pokrenula je tužbu protiv producenta Terryja Williamsa zbog navodnog kršenja autorskih prava na nekoliko njezinih snimaka iz ranih 90-ih.

Nainme, tada je Missy Elliott posjetila studio Terryja Williamsa zbog nekoliko proba nakon njezinog uspjeha s grupom Sista. Tijekom sessiona nastale su 34 snimke koje je Williams kasnije pokušao prodati natrag Missy Elliott 2017. godine. Pravni predstavnik Terryja navodno je rekao kako je situacija bila takva da će producent pokušati prodati snimke nekom drugom ako ih Elliott ne kupi sama. Interakcija je pokrenula tužbu u kojoj je Williams tužio pjevačicu zbog kršenja ugovora.

Tužba je odbačena u veljači ove godine nakon što je Elliott tvrdila da ne postoji sporazum između dviju stranaka. Elliott je tvrdila da je njezin rad s Williamsom bio u svrhu proba, a Williams je u to vrijeme imao bazu instrumentala koje je Elliott koristila za snimanje vokala preko njih.

Prvobitno je odbacivanje tužbe navelo Elliot da pokrene tužbu protiv Williamsa u pokušaju da potvrdi kako je ona jedini vlasnik autorskih prava, čime je spriječeno da Williams unovči snimke u bilo kojem svojstvu.

Izvor: edm.com

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts