Prijava

Prvi live album Pink Floyda “Delicate Sound of Thunder” stiže u kina u 4K kvaliteti

Prvi live album Pink Floyda “Delicate Sound of Thunder” stiže u kina u 4K kvaliteti

1987. godine Pink Floyd se vratio na koncertne pozornice i više nego uspješno nakon odlaska suosnivača Rogera Watersa i Richarda Wrighta.

Gitarist, pjevač i skladatelj David Gilmour i bubnjar Nick Mason snimili su novi album, “A Momentary Lapse of Reason”. Njegov ogromni uspjeh odjeknuo je turnejom na kojoj je bilo više od 4,25 milijuna obožavatelja širom svijeta, a u bend se vratio i Richard Wright. Ovaj trojac na turneji je pratilo osam glazbenika.

Snimljen u Nassau Coliseumu na Long Islandu u kolovozu 1988. godine, prvi live album Pink Floyda, “Delicate Sound of Thunder” snimljen na toj velikoj turneji, a koji je nominiran i za nagradu Grammy, sada dolazi po prvi puta u kina diljem svijeta. Na novoj verziji korišteno je više od 100 spremnika originalnih negativa 35 milimetarskih filmova, mukotrpno obnovljenih i prebačenih u 4K tehnologiju, a Benny Trickett u potpunosti je preuredio obnovljene i nadograđene snimke pod kreativnim vodstvom Aubreyja Powella. Zvuk je u potpunosti remiksiran iz originalnih vrpci, a zaslugom dugogodišnjeg inženjera Pink Floyda Andyja Jacksona i Davida GIlmoura uz pomoć Damona Iddinsa.

Setlista pažljivo uravnotežuje tada novi materijal i klasike Pink Floyda, uključujući četiri pjesme s albuma “The Dark Side of the Moon” (“Time”, “On the Run”, “A Great Gig in the Sky” i “Us and Them”), himničnu naslovnu pjesmu albuma “Wish You Were Here”, veličanstvenu baladu “Comfortably Numb”  i katarzičnu “Run Like Hell” s albuma “The Wall”. S albuma “A Momentary Laps of Reason” tu su atmosferični instrumental “Sings of Life”, snažna “Learning to Fly” i “On the Turning Way”.

Kao zapis kreativne snage Davida Gilmoura, Nicka Masona i Richarda Wrighta u njihovim najboljim godinama, Pink Floydov “Delicate Sound of Thunder” u kinu će biti potpun i uzbudljiv događaj, u kojem će moći uživati ​​bilo koji ljubitelj rock glazbe.

Foto: Dimo Safari

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts