Prijava

David Garrett obradio hit Bee Geesa “Stayin’ Alive”

Globalno priznati violinist David Garrett objavio je singl „Stayin’ Alive“, koji će se naći na njegovom nadolazećem albumu naziva „Alive – My Soundtrack“. Izdanje će biti objavljeno 9. listopada te će se na njemu naći Garrettov osobni odabir njemu najdražih soundtrack pjesama.

„Alive – My Soundtrack“ slušatelje će povesti na putovanje uzbudljivim svijetom Hollywooda te će na jednom mjestu okupiti Davidove različite interpretacije pjesama koje su se našle našle u popularnim filmovima i serijama. Izdanje će biti dostupno kao standard CD sa 16 pjesama i kao 2CD deluxe izdanje s 24 pjesme.

David Garrett više od 10 godina oduševljava publiku svojim crossoverom pop, rock i klasične glazbe. Među koncertima koje je do danas održao našao se i legendarni nastup Unlimited – Live in Verona, čija će snimka 30. kolovoza biti prikazana u odabranim kinima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Riječ je o koncertu koji je bio glazbeni vrhunac Davidove Unlimited turneje.

David Garrett jedan je od najpopularnijih violinista koji spajaju klasičnu i pop glazbu. Prve glazbene korake napravio je sa samo četiri godine, a s 13 godina postao je najmlađi izvođač koji je sklopio suradnju s diskografskom kućom Deutsche Grammophon, a 1999. godine, krenuo je na studij kompozicije i muzikologije na prestižnom Julliardu. Prvi crossover CD naziva „Free“ objavio je 2007. godine, a do danas je prodao milijune albuma i ostvario 24 zlatne i 16 platinastih naklada.

Foto: Christoph Köstlin (Studio 4)

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts