Prijava

Klinika Denisa Kataneca vraća se na prostor Medike

Nakon skoro godinu dana Klinika Denisa Kataneca vraća se na prostore Medike i ovog puta svoju posebnu energiju širit će dvorištem.

U istom sastavu s novim repertoarom, dolaze odsvirati još jedan od onih koncerata koji i nakon dugo vremena ostaje tamo gdje baš sjeda.

Klinika Denisa Kazaneca je zagrebački sastav i projekt ultra prolifičnog kantautora Denisa Kataneca koji je ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u zadnjih 10+ godina stvaralaštva. Njegove su pjesme oduvijek emocionalno nabijene, intimne i introspektivne te nerijetko otkrivaju skrivene detalje ljudske psihe s kojima se ponekad i sami susrećemo. Glazba Klinike najbolje se može opisati kao mješavina noisea, psihodeličnog folka, shoegazea, popa i na trenutke eksperimentalne glazbe. Prvijenac Klinike DK bila je “Nikta Zorja” – izvrstan introspektivni i ćudljiv album koji mijenja raspoloženje od pjesme do pjesme, ljuljajući slušatelja od blaženstva do egzistencijalnog ruba. Početkom 2019., izašao je EP “Rode” i odmah po izlasku prepoznat je od strane kritičara kao izvrstan skup pjesama, a koncertna promocija popunila je kultni zagrebački KSET.

U svibnju 2020. Klinika objavljuje prvi punokrvni LP “Jada Jada” koji unisono, od strane kritičara iz cijele regije, biva unaprijed proglašen za jedan od najboljih albuma godine. Vrtoglavi uspon Klinike bio je pitanje vremena, a jedino što ju može zaustaviti je nešto nepredvidivo, nešto poput pandemije.

Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk (bas), Brane Norac (električna gitara), Vinko Vujec (bubnjevi) i (naravno) Denis Katanec (akustična gitara).

Koncert će biti održan 12. rujna u dvorištu Medike, a upad je 40 kuna.

“Događaj se održava na otvorenom, u dvorištu Medike. Ipak, ne želimo ograničavati broj ljudi, te sukladno preporukama i odlukama stožera za civilnu zaštitu moramo voditi pisanu evidenciju sudionika koja će se nalaziti na ulazu, a koju možete ispuniti prilikom kupovine karte! Evidenciju smo dužni čuvati 14 dana nakon kojih se ona uništava. Na samom ulazu izmjeriti ćemo vam i temperaturu.”, objavili su organizatori.

Foto: Marina Uzelac

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts