Prijava

St. Vincent s Yoshikijem iz grupe X Japan snimila novu verziju pjesme “New York”

St. Vincent udružila je snage s bubnjarem i klavijaturistom japanskog rock benda X Japan, Yoshikijem, a kako bi snimili novu verziju modernog klasika “New York”. 

Originalna pjesma našla se na njezinom albumu “Masseduction”, a ovoga puta snimljena je u jednoj arhetipskoj klasičnoj verziji, dok je dio teksta “only motherfucker” promijenjen u “only other sucker”. Yoshiki je na pjesmi proširio gudačke aranžmane te dodao svoje klavirske dijelove kako bi se zamijenili originalni dijelovi Thomasa Bartletta.

St. Vincent je ovu pjesmu usporedila s načinom kako vrijeme ili odvojenost mijenjaju dugogodišnja prijateljstva ili odnose.

“Divim se njezinom pristupu glazbi na jedan inovativan i hrabar način. Njezina glazba razbija barijere žanrova s čime se mogu u potpunosti poistovijetiti. Moj bend svirao je na Coachella Festivalu 2018. godine u isto vrijeme kad i St. Vincent, ali se tada nismo sreli. Ali ove godine, kroz zajedničke prijatelje, upoznali smo se. “New York” je sjajna pjesma za započeti suradnju i zahvalan sam što mi je vjerovala u potpunosti po pitanju rearanžiranja pjesme sa svojim klasičnim pristupom. Nadam se da će uživati i njezini obožavatelji, ali i moji”, rekao je Yoshiki.

Foto: Matija Purgar

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts