Prijava

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu. Natječaj je otvoren do 1. listopada,  a sredstva Ministarstva su osigurana za djelatnosti u kulturi odnosno aktivnosti, manifestacije i projekte u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku. Od interesa za Republiku Hrvatsku smatrat će se programi i projekti koji hrvatsku, kulturu stavljaju u europski kontekst, promiču međukulturni dijalog, razvoj civilnoga društva, koji su stručno utemeljeni, visoke razine kvalitete, ekonomični, profilirani u odnosu na osnovnu djelatnost organizatora te oni koji se odvijaju kontinuirano.

Kako se navodi na stranici Ministarstva, pravo podnošenja programa na temelju ovog Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine u skladu s uputama za prijavitelje.

Uvjete natječaja, popis programa te pregled natječajne dokumentacije možete pogledati na službenoj stranici Ministarstva kulture i medija.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Related Posts