Prijava

Seine na terasi Močvare!

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend.

Iste godine, grupa pobjeđuje na najvećem regionalnom natjecanju bendova Demofest u Banja Luci, odlazi na europsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (JarboliVeliki Prezir…). Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (MoskauBubblegum…), a u rujnu izlazi njihov prvi album naziva “Sno Sna” za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Grobenski napušta grupu te Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Uskoro izbacuju prvi singl “Nebo” kojeg prati stop-motion videospot u režiji Marine Uzelac. Njihov drugi album naziva “22” izašao je u svibnju 2019. te naišao na odobravanje kritike i publike. Uslijedila je regionalna promocija albuma te velika europska turneja po Francuskoj i Njemačkoj, a početkom ove godine nominirani su za nagradu IMPALA za najbolji europski nezavisni album.

Uslijed apokalipse, Ivanu i Dimitriju otkazane su sve turneje pa dane provode u studiju radeći na trećem albumu najavljenom za kasnu zimu. Ovo će biti njihov prvi koncert u historijskoj 2020., a slušatelji mogu očekivati stare hitove i ne-hitove, znoj i suze, da ne kažemo krv. U svakom slučaju, dečki su se zaželjeli sviranja, a vjeruju da se i vi osjećate jednako!

Koncert na terasi Močvare bit će održan u subpotu 5. rujna s početkom u 21 sat. Upad je u pretprodaji 40 kuna.

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts