Prijava

Novi videospot Zdenke Kovačiček izmamit će vam osmijeh na lice!

Zdenka Kovačiček, vlasnica jednog od najkarizmatičnijih i najupečatljivijih vokala na ovim prostorima i kraljica blues i jazz scene predstavlja upravo završen i iz studija isporučen, još “vrući” novi singl kojim najavljuje skorašnji izlazak novog albuma. Riječ je o pjesmi “Konstatacija jedne mačke”.

Ovom prigodom otkrit ćemo jedan mali, ali važan detalj vezan za objavljivanje novog Zdenkinog albuma, a to je da će po pjesmi “Konstatacija jedne mačke” biti naslovljen novi album. Isti naslov krasi i fantastičnu zbirku poezije Slavice Maras čiju poeziju Zdenka obožava. Pjesma je snimljena u pratnji sjajnog Greenhouse Blues Banda, stihove Slavice Maras uglazbio je Zdenkin dugogodišnji suradnik Marko Tomasović, a za aranžman je zaslužan Hrvoje Grčević.

“Tako je svojevremeno preuzeta Frka, naslovna tema mog drugog solo albuma i pjesma premijerno izvedena 1981. na Zagrebfestu koja je gotovo 35 godina kasnije oživjela u modernom ruhu mladih glazbenih talenata. Dugo sam čuvala odabrane tekstove tako da će se na novom albumu naći nekoliko duhovitih, otkačenih tekstova u stilu ove bezvremene pjesme”, otkriva glazbena diva i dodaje: “Jedva čekam finalizaciju albuma. Bit će vanserijski, a za Konstataciju jedne mačke imamo jednako tako vanserijski spot.”

Uz novi singl predstavljamo fantastičan i zabavan video spot koji je sjajna kombinacija novo snimljenog igranog i animiranog materijala. To je odlično koncepcijski posložen “mali filmić” s rasplesanom Zdenkom koja je spretno i sretno uklopljena u dobar stari crtić, a svako gledanje će vam zasigurno izmamiti osmijeh na lice i izazvati dobro raspoloženje!

Veselu i zauvijek mladu Zdenku Kovačiček na premijeri vlastitog spota usisat će čarobni projektor i ubaciti je u rasplesani, veseli svijet starih, zaboravljenih crtića. Zdenka kao Zdenka, u takav će se svijet odmah izvrsno uklopiti zaplesavši i zapjevavši rame uz rame s otkačenim crtanim junacima. Spot je nastao nastavno na koncept koji su redatelj Ivan Mokrović i Zdenka Kovačiček osmislili povodom koncertne proslave 60 godina autoričine karijere u dvorani “Vatroslav Lisinski” gdje su brojne pjesme iz opusa legendarne glazbenice na video zidu pratile slične animacije iz starih crtanih filmova.

Foto: Ivan Špehar

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts