Prijava

Zadužbina Milana Mladenovića najavila tužbu zbog zlouporabe imena EKV

“Zadužbina Milana Mladenovića ograđuje se od natječaja “EKV: Tvoja pesma” koji u ime grupe EKV/Ekatarina Velika i Milana Mladenovića raspisuju kompanije Mascom i Tin Drum Music.”, stoji na početku priopćenja Zadužbine.

“Kao jedini legalni i pravni nasljednik ostavštine Milana Mladenovića, Zadužbina Milana Mladenovića zaštitila je žigove EKV i Ekatarina Velika u Zavodu za intelektualnu svojinu. S tim u vezi, Zadužbina je jedina institucija koja ima prava koristiti nazive i žigove EKV ili Ekatarina Velika prilikom organizacije događaja iz ovlasti kulture, natjecanja, natječaja i dodjela nagrada na kojima se službeno koristi Milanovo ime i ime grupe. Zbog sve češćeg korištenja Milanovog imena i naziva EKV u razne svrhe i od raznih organizatora, Zadužbina je zatražila sudsku zaštitu pred nadležnim sudovima od svih koji neovlašteno koriste i ime grupe i Milanovo ime. Svim raspoloživim pravnim i sudskim sredstvima će se usprotiviti svakome tko ih i u budućnosti bude zloupotrebljavao. Iskreno nam je žao što se mladi umjetnici, kojima svakako treba podrška u razvoju karijere, dovode u zabludu natječajima koji zloupotrebljavaju lik i djelo Milana Mladenovića. Jesmo za to da se natječaji raspisuju i jesmo za to da se pomogne glazbenicima i umjetnicima. Ali nikada nećemo biti za zloupotrebu nasljeđa Milana Mladenovića, njegovog umjetničkog i intelektualnog integriteta. Kao Zadužbina koja je fokusirana na očuvanje nasljeđa, a u skladu s pravima i obavezama koji su nam dani, iskoristit ćemo sva pravna sredstva da spriječimo neovlaštenu komercijalizaciju pojedinaca na račun Milana Mladenovića”, napominju iz Zadužbine i ističu kako je u pitanju nevladina neprofitna organizacija osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović:

“Zadužbina djeluje u cilju da očuva umjetničku, autorsku i osobnu ostavštinu Milana Mladenovića. Cilj Zadužbine je i poticanje umjetničkog stvaralaštva kroz nagradu koja nosi njegovo ime i koja se, počevši od 2019. godine, dodjeljuje na dan Milanovog rođenja, 21. rujna, i to za glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2.000 eura. Nagrada je 2019. godine dodijeljena pjesmi ,,D.E.P.R.A.” grupe Artan Lili, a 2020. pjesmi ,,Daj mi sve” grupe d r a m.”

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts