Prijava

Miroslav Rus & Livorno Swing Quartet obradili “Bella Ciao”, pjesmu koja je simbol otpora nepravdi

Umjetnik, autor i producent, koji voli propitivati i pomicati glazbene granice ovoga je puta napravio nešto za svoju dušu.

Miroslav Rus u društvu svog Livorno Swing Quarteta, predstavlja obradu svjetski poznate pjesme “Bella Ciao”. ‘Skladba radnica’ s talijanskih polja, ne smatra se više ideološkom ili partizanskom, već pjesmom slobode duha, željom za demokracijom, odnosno kao simbol otpora nepravdi. Teško je nabrojati sve obrade, četrdeset jezika i umjetnike širom svijeta, koji su prepjevali ovu pjesmu, a među njima su i Manu Chao, KUD Idijoti, Goblini, Goran Bregović, Dubioza kolektiv. Korištena je kao filmska glazba, a prije nekoliko godina izvođena je i tijekom misnih slavlja u crkvi u talijanskoj Genovi.

Njima se sada pridružio i Miroslav Rus pojašnjavajući razloge zašto u ovom trenutku, te tko stoji iza Livorno Swing Quarteta: ‘Svaki trenutak je dobar za dobru pjesmu, Bella Ciao sam zavolio još kao dijete i eto dočekao da je i sam otpjevam. To je jedna od pjesama s neograničenim rokom trajanja, pjesma koju su mnogi prisvajali čak i ideološki, ali u samoj biti ona je samo simbol slobode i ljepote glazbe koju čuva u sebi toliko godina. Livorno swing Quartet je protočan bend čije boje u ovoj pjesmi brane gitarama Zvonimir i Mario Domazet, bubnjevima Dario Horvat i klarinetista Vlado Matulić.’

Ovu obradu, prati i video spot, koji je potpuna art vizija Miroslava Rusa, a sve je u djelo pretvorio Hrvoje Banić iz Hit Produkcije. Spot se snimao u jednom od najzanimljivijih zagrebačkih, umjetničkih prostora, koji je dao dodatni pečat na cijelu priču.

Foto: Hrvoje Banić

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts