Prijava

GK Jabuka prisiljena zatvoriti vrata svojeg legendarnog prostora

Općinski Građanski sud u Zagrebu donio je 15. rujna rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja, nad GSK Jabuka kao ovršenikom. Provedba rješenja je određena za dan 20. listopada u 10 sati.

“Pojednostavljeno rečeno, toga dana određena je deložacija i zatvaranje najstarijeg zagrebačkog kluba, pedesetdvogodišnje Jabuke. Kako bi u tome uspio i konačno zatvorio Jabuku, Grad Zagreb je samoinicijativno kao likvidatora udruge GSK Jabuka imenovao odvjetnički ured „Krsnik i partneri“.
Poznato je da navedeno odvjetničko društvo zastupa Grad Zagreb i njegove istaknute pojedince u mnogim sporovima pa se ovdje u najmanju ruku radi o sukobu interesa, a i o možebitnom kaznenom djelu. Dakle, Grad Zagreb predvođen likvidatorima, odvjetničkim društvom „Krsnik i partneri“ zapravo rukovodi svim pravnim procesima u ime Jabuke, a čiji je cilj zatvaranje Jabuke. Članovi udruge GSK Jabuka podigli su tužbu na Upravnom sudu u Zagrebu, čiji se pravorijek još čeka. Pored toga, Općinski Građanski sud u Zagrebu je u slučaju Jabuke napravio presedan ili u najmanju ruku propust, jer je rješenje o ovrsi određeno prema nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda u Zagrebu, a i u vrijeme kada se zbog odluke Vlade RH zbog pandemije virusa COVID 19 nisu smjela donositi rješenja o ovrsi, na što smo ih i upozorili i tražili da se poništi navedena odluka.”, stoji u priopćenju koje je voditelj kluba Marin Viduka objavio na službenoj Facebook stranici.

Jabuka je otvorena davne 1968. godine, a prvi puta je zatvorena temeljem rješenja Grada Zagreba, 1998., nedugo nakon što je u susjedstvu, ističe Viduka, dovršena vila koja “služi za iznajmljivanje raznim moćnicima”. Međutim, 2001.g., Jabuka je dobila spor na Upravnom sudu i ponovno je otvorena, a na otvaranju je bio i sam gradonačelnik, Milan Bandić.

“Poznato je da su novi problemi i zahtjevi za iseljenje od strane Grada Zagreba počeli 2015. godine, kada se u spomenutu vilu preko puta kluba uselila rezidencija ruskog Veleposlanika čiji mandat upravo ističe. Podsjećamo, i kako je Putin prije dvije godine osobno odlikovao našeg gradonačelnika odlikovanjem Red prijateljstva pa to prijateljstvo valja i opravdati. Nadamo se da će Općinski sud u Zagrebu uvažiti naš prijedlog i ukinuti ovrhu nad Jabukom. U protivnom, najstariji zagrebački klub će se zauvijek ugasiti u utorak, 20.10. u 10 sati. Želimo još naglasiti da Jabuka cijelo ovo vrijeme radi poštujući sve epidemiološke mjere nadležnih stožera, pa sada radimo samo do ponoći, kako smo to zadnji puta radili davne 1986. g. Nadamo se pravdi i razumu. Ničija nije dovijeka”, ističe Viduka.

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts