Prijava

Najavljen 8. Flamenco Festival na kojemu će premijerno biti predstavljen projekt Flamenco, Lorca & Tambura

U povodu desete godišnjice UNESCO-va proglašenja flamenca nematerijalnom svjetskom baštinom, 8. Flamenco Festival Zagreb ove je godine pripremio jednodnevni festivalski program koji će, unatoč pandemiji, okupiti umjetnike iz Španjolske, Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Uživo, ali i zahvaljujući modernim tehnologijama, kroz pjesmu, ples i gitaru proslavit će ovu veličanstvenu andaluzijsku umjetnost. Na festivalu će premijerno biti predstavljen projekt Flamenco, Lorca & Tambura zagrebačke flamenco pjevačice Nine Ćorić. U suradnji s Rockoko Orchestra iz Slavonije izvest će pjesme u kojima se tambura stapa s flamencom pod vodstvom maestra Siniše Leopolda.

U dosad neviđenom izdanju, slovenski plesač Mitja Obed svojim će nastupom dati hommage velikim plesačima i pjevačima flamenca s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Kao debitant ove će se godine festivalskoj publici predstaviti riječki gitarist Teo Mandžuka, ujedno najmlađi hrvatski flamenco gitarist koji iza sebe već ima album s autorskim skladbama.

Iako je zbog pandemije mobilnost međunarodnih umjetnika otežana, zahvaljujući novim tehnologijama, u Lisinskom će virtualno će nastupiti dvojica iznimnih gitarista. Dugogodišnji prijatelj festivala, sarajevski virtuoz Mirza Redžepagić te cijenjeni Valle Monje iz španjolskog Jerez de la Frontera. Svaki na svoj način, poštujući svoje naslijeđe, odat će počast flamencu i majstorima flamenco gitare.

Vijest preuzeta sa – Music Box – Glazbeni portal / Read More

Related Posts