Prijava

Prijave za Doru 2021. do 10. prosinca

Prijave za Doru 2021. do 10. prosinca

Podsjećamo, još su mjesec dana (do 10. prosinca)  otvorene prijave za natječaj za Doru 2021. godine. Natječaj, u odnosu na lanjski, donosi nekoliko promjena, a većina njih odnosi se na situaciju uvjetovanu koronavirusom.

Najvažnije promjena je da će se na Dori natjecati 14, umjesto16 pjesama. Biraju se i dalje 4 rezerve, ali te rezerve će biti aktualne do odlaska u Opatiju. Nakon toga, ako bude odustajanja, zamjena nema. Nadalje, na pozornici može biti najviše pet osoba (a ne šest kao do sada), a svi preteći vokali moraju biti na matrici, ne izvode se uživo. To je pravilo koje je kao opciju iznimno za 2021. dopustio Eurosong, a HRT je odlučio da to bude obveza.

Promjene koje nisu uvjetovane trenutačnom epidemiološkom situacijom su: dopušta se pjevati, osim na hrvatskom, na bilo kojem europskom jeziku (do sada pravila dopuštala samo engleski, talijanski, njemački i francuski) a matrica se za izvođenje na Dori predaje u stemovima (dijelovima) te se miksa na samoj izvedbi.

Na natječaj se mogu prijaviti državljani Republike Hrvatske stariji od 16 godina. Prijavljuje se potpuno gotova pjesma s originalnim izvođačem. Prijaviti se možete putem sljedeće prijave: https://www.hrt.hr/dora/prijava/

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Related Posts