Prijava

Subversive Film Festival od 28. studenog do 7. prosinca

Subversive Film Festival od 28. studenog do 7. prosinca

Trinaesti po redu Subversive Film Festival održat će se od 28. studenog do 7. prosinca, dijelom u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC a dijelom na online platformi volimdokumentarce.net. Filmski festival orijentiran je na društvene promjene, prava manjina, queer estetiku i naslijeđe kolonijalizma. Raspored projekcija filmova potražite na službenim stranicama Kina Kinoteka, Dokukino KIC i platformi volimdokumentarce.net.

Bogati program nudi filmove renomiranih autorskih imena poput Rithya Panha i njegovog dokumentarca ”Iradijacija” u kojemu se prikazuju svjedočanstva ljudi u različitim povijesnim razdobljima. U filmu ”Epicentar” poznati svjetski putnik Hubert Sauper kao zamaskiran turist odlazi u postkolonijalnu Kubu. Film ”Dobro došli u Čečeniju” Davida Francea priča je o jedinom konclogoru LGBTQ populaciju na svijetu. Iz Portugala stiže nagrađivani i osebujni film ”Metamorfoza ptica” Catarine Vasconcelos, dok iz Čilea dolazi priča o bolnom razbolju suvremene povijesti te zemlje, film ”Priča o mojem imenu” autorice Karin Cuyul. ”Služiti druge” film je talijanskog redatelja Davidea Maldija o prestižnoj ugostiteljskog školi u Domodossoliju koja pretvara svoje učenike u savršene robote. Austrijsko – njemačka koprodukcija ”Space Dogs” djelo je tandema Kremser&Peter koje daje osvrt na sovjetsku svemirsku prošlost kroz priču o napuštenim psima koji nastanjuju rusku metropolu.

U igranoj konkurenciju ističu se nagrađivani filmovi ”Žena koja je bježala” korejskog autora Hong Sang – sooa, ”Los Conductos” kolumbijskog redatelja Camila Restrepa i ”Asistentica” autorice Kitty Green.

(Izvor: Hina, Unsplash.com)

 

Related Posts