Prijava

Dorian Varović predstavio prvi autorski singl ”Stand”

Dorian Varović predstavio prvi autorski singl ”Stand”

Mladi hrvatski kantautor Dorian Varović objavio je prvi autorski singl ”Stand” koji predstavlja početak njegove glazbene karijere. Dorian Varović dvadesetčetverogodišnji je pjevač i gitarist koji se nakon proteklih nekoliko godina pjevanja obrada na YouTube kanalu počinje baviti autorskim radom i vlastitom glazbenom karijerom. Glazbeni uzori su mu vječni klasici poput Elvisa i Sinatre ali i noviji izvođači poput Black Pumas, J.R. Augusta, Matta Corbya i drugih. Nastupio je na brojim glazbenim festivalima, među kojima su Špancirfest, Prvi glas Zagorja i Oronota.

Tekst i glazbu potpisuje sam Dorian, produkciju i aranžman Slavko Vincek u čijem je studiju SlavSoundStudios pjesma i snimljena, a mastering potpisuje Jasmin Barbir. Gostujući glazbenici na pjesmi su Jura Geci (Vodoo Lizards, SoulFingers), Matija Burek i KarloMerkaš (Jam Ritual), Vid Kralj Novak, Ema Kovačić i Ana-Leona Lončar.

”Pjesma ‘Stand’ je refleksija na život. U današnje smo vrijeme sve češće zaokupljeni užurbanim načinom života,preokupirani poslom, obitelji. Sve što radimo, radimo za bolje sutra. Pitanje koje je potaknulo pisanje ove pjesme jest; Što ako? Što ako je danas zadnji dan, što ako sutra nikada neće stići? Ovo me pitanje tjera da zastanem na trenutak, pogledam okolo i unutar sebe te budem zahvalanna svemu što mi jepruženo i što imam. Tjera me da barem na tren pustim brige i jednostavno seprepustim trenutku. Svaka se osoba barem jednom u svom životu zapitala isto, a ova je pjesma mojnačin poticanja na razmišljanje o istom.“Uz to, kroz pjesmu se javljaju i motivi oprosta za greškepočinjene u prošlosti, prihvaćanju tih grešaka i njihovom uvažavanju, jer bez njih ne bismo biliono što danas jesmo.” rekao je Dorian.

 

Related Posts