Prijava

Objavljen roman ”Grad djevojaka” Elizabeth Gilbert, autorice bestselera ”Jedi, moli, voli”

Objavljen roman ”Grad djevojaka” Elizabeth Gilbert, autorice bestselera ”Jedi, moli, voli”

Roman ”Grad djevojaka” Elizabeth Gilbert objavljen je na hrvatskom jeziku u izdanju V.B.Z.-a. Autorica svjetskih bestselera ”Jedi, moli, voli” i ”Signatura svih stvari” vraća se u glamoruzni kazališni svijet New Yorka četrdeset i pedesetih godina prošlog stoljeća koji pršti glamurom, avanturama i aferama.

Elizabeth Gilbert (1969.) američka je spisateljica i novinarka za Spin, GQ i New York Time Magazine. Svjetsku slavu stekla je objavljivanjem memoara “Jedi, moli, voli” (2006.), koji su prodani u više od dvanaest milijuna primjeraka i prevedeni na više od 30 jezika, te je prema knjizi snimljen i istoimeni film. Nekoliko godina kasnije objavljuje roman “Signatura svih stvari” koji je također postigao velik uspjeh, a 2015. objavljuje bestseler “Velika magija”, nastao na osnovi govora s TED-ove konferenciji o životu ispunjenom svrhom i kreativnošću koji su pogledali milijuni ljudi.

Roman “Grad djevojaka” objavljen je 2019. godine i odmah po objavljivanju uvršten je na listu najprodavanijih naslova New York Timesa. Kako se ističe u najavi, “Grad djevojaka” odlično je ispripovijedana priča s fascinantnim i inspirativnim ženskim likovima. Godina je 1940. i devetnaestogodišnju Vivian Morris upravo su izbacili s elitnog ženskog koledža Vassar. Roditelji je šalju u New York teti Peg koja vodi maleno kazalište na Manhattanu. Vivian u kazalištu otkriva boemski način života i biva očarana šarolikim, nesputanim i nekonvencionalnim svijetom. Ona i druge kazalište plesačice postaju nerazdvojne prijateljice i osvajaju grad. No kad Vivian učini pogrešku koja će izazvati veliki skandal, njezin život potpuno će se preokrenuti..

(Izvor: Hina, Unsplash.com)

Related Posts