Prijava

Pregled događanja koja vas očekuju povodom Noći muzeja 2021.

Pregled događanja koja vas očekuju povodom Noći muzeja 2021.

Za ovogodišnju, 16. Noć muzeja koja će se na temu “Zadaće muzeja u uvjetima kriza” održati online 29. siječnja, prijavio se čak 171. sudionik, muzejska, baštinska ili obrazovna institucija. U digitalnoj Noći muzeja, koja će trajati od 18 do 23 sata, posjetitelji će moći pogledati atraktivne sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr, društvenih mreža, digitalnih aplikacija i stranica pojedinih ustanova. Osim toga, Hrvatska televizija pripremit će poseban program u kojem će predstaviti najatraktivnije virtualne programe i sadržaje u hrvatskim i nekim inozemnim muzejima.

Podsjetimo, proteklih petnaest godina Noć muzeja obilježila je velika posjećenost muzejima, koja je prelazila i brojku od tristotisuća posjeta tijekom jedne noći. U nastavku vam donosimo izdvojeni pregled događanja koja vas očekuju povodom manifestacije a cjelokupan popis pogledajte na linku.

Za ljubitelje arhitekture i primjerene umjetnosti pripremljen je sjajan program u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU i Muzeju Mimari u Zagrebu, Muzeju Đakovštine u Đakovu, Muzeju grada Koprivnice u Koprivnici, Muzeju Ivana Meštrovića u Ružićima i Muzeju Valpovštine u Valpovu.

Područje filma, kazališta, književnosti i glazbe pokriveno je bogatim programom u Muzeju suvremene umjetnosti i Laubi u Zagrebu, Muzeju osobnih priča u Osijeku, Umjetničkoj akademiji u Splitu, KOVAN-u u Generalskom Stolu, POU Rab na Rabu, Pučkom otvorenom učilištu Novska u Novskoj.

Program posvećen znanosti i tehnologiji pripremili su Centar za istraživanje glagoljaštva i Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Zvjezdano selo Mosor – znanost, kultura, umjetnost u Splitu.

U Velikoj Gorici očekuje vas posebno zanimljiva izložba hrvatskih ilustratora i umjetnika pod nazivom ”Nova normalnost: prostori svakodnevnice” koja prikazuje radove na temu utjecaja pandemije koronavirusa i potresa na društvo i svakodnevni život.

Ostatak bogatog programa kojeg su organizirale galerije, muzeji, kazališta i sveučilišta diljem Hrvatske pogledajte na linku i ne propustite još jednu nezaboravnu Noć muzeja!

(Izvor: Hina, Press Rijeka 2020, Press kutak Noć muzeja)

 

Related Posts