Prijava

Tonči Huljić predstavio novu pjesmu dubokih emocija ”Mare luda”

Tonči Huljić predstavio novu pjesmu dubokih emocija ”Mare luda”

Tonči Huljić predstavio je svoju novu pjesmu ”Mare luda”, dalmatinsku šansonu koja u prvi plan stavlja emociju uz upotrebu samo klavira i violinskog orkestra. Potpuno novi zvuk dubokih emocija ujedno je i prvi najavni singl koji najavljuje CD naziva ”Inamorana” što znači zaljubljena.

“Radi se o neplaniranom albumu koji je nastao zbog viška vremena, viška inspiracije, sastavljen od ekstremnih emocija i rađen za moju dušu.Tekst je rađen na tvrdom splitskom velovaroškom narječju koje je sastavljen talijanizama, frankofonije te turskog i staro splitskog-domaćeg jezika. Iako možda neće svi razumjeti tekst, itekako će razumjeti emociju koju pjesma prenosi. U ovoj pjesmi treba uživati kao kad slušate klasičnu talijansku kanconu i ne razumijete o čemu se pjeva, ali dobro osjećate emociju o kojoj se pjeva” rekao je Huljić.

Iako je pjesma atipična za današnje standarde, Huljić je odlučio upravo za nju napraviti i spot iz jednostavnog razloga ljepote same pjesme.“Nekad ne treba raditi spotove samo na pjesme na koje pretendirate da budu hitovi, jer onda ovakve ostanu u zapećku, a ja sam htio baš s njom najaviti i novi album čiji izlazak planiram za par mjeseci kao i sve ono što slijedi u ovoj godini: to je prvo Misa Mediteràna – ujedno i prva pop misa na svijetu. Radi se o koncertnom spektaklu koji datira iz 17., 18. i 19. stoljeća, kada su mise bile uobičajene, a danas se rijetko rade.” nadodao je Huljić.

(Izvor: Croatia Records)

Related Posts