“26. Sa(n)jam knjige u Istri” od 4. do 13. lipnja u Puli

U Puli će se od 4. do 13. lipnja održati 26. izdanje pulskog festivala knjiga i autora “Sa(n)jam knjige u Istri” i to pod sloganom “Di smo ?”. 

Ovogodišnje izdanje pulskog festivala “Sa(n)jam knjige u Istri”, kako najavljuju organizatori, preplavit će poezija i glazba. Naime, pred publiku dolazi petnaestak vrsnih pjesnikinja i pjesnika predvođenih Petrom Gudeljom, a uz pratnju glazbenika na čelu s jazz trubačem Brankom Sterpinom i etno glazbenikom Dariom Marušićem.

Uz tradicionalni “Doručak s autorom”, kojeg će voditi kulturolog i pisac Aljoša Pužar, novost je i program pod nazivom “Nova lica Pule”. – “U prvotnoj ideji radilo se o debitantima. No ove godine činilo nam se kao dobra igra predstaviti u istom programu etablirane autore koji nekim slučajem nisu još predstavljali svoje knjige na Sajmu, i nove, izvrsne autore koji su tek kročili na literarnu scenu. Mislim da će ovaj program opstati i sljedećih godina. Živ je, nov je, ne ide “na sigurno”, rekla je direktorica Sajma Magdalena Vodopija.

Tako će se publici ove godine po prvi put predstaviti Svetislav Basara, Želimir Periš, Ivana Bodrožić, Magdalena Blažević, Tanja Stupar-Trifunović, Ena Katarina Haller te Ivica Đikić, ali i brojni drugi autori i autorice sa svojim novim knjigama.

Središnje mjesto okupljanja ljubitelja književnosti i prostor razgovora i predstavljanja autora bit će nadomak pulske Rive. Sajamski programi odvijat će se u dvorištu The Shipyard puba dok će festivalska knjižara biti smještena u jednoj od hala bivše tvornice Arena trikotaža.

Svečano otvorenje pulskog festivala knjiga i autora bit će u petak, 4. lipnja u podne, na arheološkom nalazištu tik uz Gradsku knjižnicu.

Za one koji neće moći navratiti na 26. Sa(n)jam knjige u Istri, radijski i video prijenos uživo bit će dostupni na društvenim mrežama. 

Foto: Facebook

Izvor: Hina