46. Trka na prstenac od 20. do 22. kolovoza u Barbanu

U Barbanu je sve spremno za 46. Trku na prstenac, a službeno otvorenje programa 46. Trke je u petak, 20. kolovoza, podizanjem zastave i čitanjem imena 16 konjanika koji su ove godine izborili nastup.

Tradicija se u Barbanu nastavlja i njeguje usprkos novim uvjetima održavanja. Pridržavat će se svih naloženih mjera zbog epidemiološke situacije, a posjetiteljima će se podijeliti i besplatne ulaznice kako bi se lakše kontrolirao ulaz te održao red na gledalištu. Posjetitelji će moći prisustvovati manifestaciji uz predočenje COVID-potvrde o preboljenom koronavirusu, potvrdu o testiranju s negativnim rezultatom ne stariju od 48 sati ili COVID-putovnicu, sve prema odredbi Stožera civilne zaštite RH. „Za sve posjetitelje koji nemaju navedene potvrde, organizirali smo brzo antigensko testiranje koje će biti moguće obaviti u centru Barbana 21. i 22. kolovoza od 14 do 18 sati, a cijena testa je 75 kuna,“ istaknula je članica organizacijskog odbora Martina Maurić.

Službeno otvorenje programa 46. Trke započinje podizanjem zastave u petak, 20. kolovoza u 20:30 sati. Tada se čitaju imena svih 16 konjanika koji su zaslužili da ove godine sudjeluju na Trci. „Nakon podizanja zastave, uslijedit će otvorenje izložbe pod nazivom „Susret s prošlošću“. U skupnoj izložbi predstavit će se Tarcizio Bastijanić sa zabilježenim trenucima u vremenu i Silvano Jelenić sa starim razglednicama i markama. Početak izložbe planira se u 21 sat u Centru za posjetitelje Barban,“ predstavio je program Aldo Osip.

Centralno mjesto ovogodišnjeg programa cijele manifestacije zauzimaju Trka za viticu u subotu i Trka na prstenac u nedjelju. Obje trke počinju u 17 sati na barbanskom Gradišću. Nakon trke na viticu u subotu uslijedit će noćno gađanje glinenih golubova koje se očekuje oko 21 sat.

U nedjelju se održava 46. Trka na prstenac. Zahvaljujući velikom medijskom partneru HRT-u, i ove godine trka će se moći pratiti i na televiziji uživo. Prijenos na drugom programu HRT-a omogućit će da barbanska Trka na prstenac postaje prepoznatljiva na području cijele Hrvatske.

Od 21 konjanika koliko ih se prijavilo, prošlo je njih 16  i tako su ušli u ovo odabrano društvo, a oni za ovu godinu jesu: Milio Grabrović – vođa konjanika, Guido Babić, Luka Kancelar, Daniel Broskvar, Bruno Kožljan, Nandi Radola, Diego Učkar, Bruno Celija, Mauricio Učkar, Goran Špada, Stefano Osip, Matteo Rojnić, Andrej Kancelar, Petar Benčić, Silvio Učkar i Antonio Osip.

U svakodnevnom programu tijekom tri dana manifestacije neće biti zabavnog dijela programa, no ono bitno je da se tradicija održavanja Trke nastavlja i to ponajviše zahvaljujući velikoj podršci svih sponzora i medija.

(Izvor: Hina, foto: Facebook)