7. Brač Film Festival od 11. do 14. kolovoza u Supetru

Sedmo izdanje Brač Film Festivala, održat će se od 11. do 14. kolovoza u Supetru i uz poštivanje epidemioloških mjera donosi 12 nagrađivanih filmova. Ovogodišnji program, sadržajniji nego ikad, nastavlja glavni cilj Festivala – promociju mladih filmaša i debitanata iz cijele Europe. 

Festival otvara “Influencerica”, redatelja Magnus von Horna koji prati tri dana života fitness influencerice Sylwije, koji je bio izabran za službenu selekciju Cannesa. Drugi dan hrvatsku premijeru imat će film “Jazavac pred sudom” australskog redatelja Marca Windona, adaptiran iz pripovjetke Petra Kočića koji donosi zanimljivu priču iz Bosne, za vrijeme vladavine Austro-ugarske. Slijedi srpska drama “Oaza” Ivana Ikića, čiji su glavni glumci amateri, štićenici doma za mlade s posebnim potrebama koji se nađu u ljubavnom trokutu. Film je premijerno prikazana na festivalu u Veneciji, gdje je osvojio nagradu European Labels za najbolji film, dok je nagradu za najbolji film dobio i na Zagreb Film Festivalu. Festival ove godine zatvara kino-hit, krimić “Lihvar” Nemanje Ceranića koja prati jedan dan u životu zelenaša Mundira čiji se život okreće naopačke zbog jedne nesmotrene pogreške.

Kratkometražni program donosi četiri dramska naslova, studentske filmove “U šumi”, “Ne kao ti”, “Izgubljeni dani” i “Netko treći” koji će biti prikazani prije projekcije dugometražnih filmova u Ljetnom kinu.

Radi sigurnosti posjetitelja i dječji program seli se na otvoreno – na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve, gdje će se prikazati prvi makedonski film za djecu, “Stela” Stojana Vujučića te obiteljski “Sune za sve”, “Spaceboy” i “Moj brat lovi dinosaure”.

Organizatori ističu kako su svi filmovi glavnog programa koji će se ove godine prikazivati u ljetnom kinu u sklopu festivala debitantski i ujedno bračke premijere. U sklopu festivala, održat će se i filmski kviz  Marija Kovača.

(Izvor: Hina, foto: Facebook)