7. Međunarodni studentski filmski festival STIFF od 26. studenog

Sedmi Međunarodni studentski filmski festival STIFF ove će se godine održati u Art – kinu Croatia u Rijeci, od 26. do 29. studenog, a filmove će biti moguće pogledati i online. Na festivalu će biti prikazano četrdeset filmova iz dvadeset država, koji će se natjecati za najbolji igrani, dokumentarni i animirani film te nagradu publike. Festival će otvoriti programski blok ”Adio” koji uključuje film ”Pečat” finalista studentskih Oscara Lovre Mrđena, potom slijedi film ”Želim se vratiti vratiti vratiti” Else Rosengren koji je osvojio treće mjesto za najbolji kratki film na Cannesu te animacija ”Zorg II” Audena Lincolna – Vogela. Cjelokupan program pogledajte na linku.

“STIFF će se ove godine paralelno održati i on-line na festivalskoj web stranici, no oni koji budu najbrži te rezerviraju svoje besplatne kino ulaznice moći će iskusiti djelić festivalske atmosfere uživo, ovoga puta u nešto skromnijem izdanju”, stoji u najavi.

Popratni program festivala uključuje i multimedijalna izložba ”Zvučne okupacije” u Galeriji SKC, koja okuplja preko trideset međunarodnih audio – vizualnih umjetnica i umjetnika.

Rezervacija ulaznica moguća je prijavom na e-mail ulaznice@art-kino.org ili pozivom na broj 051/323-261. Oni koji nisu u mogućnosti uživo popratiti festival mogu filmove pogledati online na linku.

(Izvor: Hina, Unsplash.com)