7. Zagreb Guitar Festival od 14. do 20. lipnja u Booogaloo-u

Sedmo izdanje jednog od najvećih glazbenih festivala Zagreb Guitar Festival, simboličnog naziva “Sound of Hope”, održat će se od 14. do 20. lipnja u zagrebačkom klubu Boogaloo, a okupit će nekoliko vodećih svjetskih i domaćih gitarista i pjevača.

Prvu priliku za uživanjem svi zainteresirani imat će 14. lipnja na koncertu svjetski poznatog glazbenika Bireli Lagrenea, po mnogima najboljeg gitarista svijeta koji njeguje gipsy stil, a u goste ga dovodi Mate Matišić. Dan kasnije, 15. lipnja, nastupat će Miroslav Tadić, publici poznat po koncertima s Vlatkom Stefanovskim. U sklopu koncerta, Tadić će promovirati svoj novi CD. Istog dana nastupit će i Yvette Holzwarth, svjetski poznata violinistica, vokalistica, skladateljica i glazbena pedagoginja sa sjedištem u Los Angelesu, koja veliki interes gaji prema eksperimentalnoj proizvodnji zvuka.

Publiku 16. lipnja očekuje i akustični nastup poznatog riječkog dvojca, pjevača Nene Belana te skladatelja, pjevača i instrumentalista Olje Dešića. U nedjelju, 20. lipnja posjetitelji će moći uživati u koncertu Lovre Peretića, pobjednika EuroStrings natjecanja, prve europske platforme klasične gitare koju je pokrenula Glazbena škola Bonar, ujedno i organizator Zagreb Guitar Festivala. Nakon Lovre Peretića nastupi će mladi zagrebački bend Ad hoc.

Svi željni koncerata, dobre glazbe i talentiranih glazbenika detalje o Zagreb Guitar Festivalu mogu pronaći na službenoj web stranici Zagrebguitarfest.com, a ulaznice za koncerte kupiti putem sustava Eventim.

Foto: Facebook

Izvor: Hina