72. Dubrovačke ljetne igre održat će se od 10. srpnja do 25. kolovoza

72. Dubrovačke ljetne igre održat će se od 10. srpnja do 25. kolovoza na više dubrovačkih i ambijentalnih lokacija, objavili su iz organizacije. Međutim, zbog neizvjesne epidemiološke situacije i financiranja program igara još nije potpuno određen.

„Po svemu sudeći, očekuje nas još jedno neobično i izazovno festivalsko ljeto. Lani su se Dubrovačke ljetne igre, uz ponešto sreće, ali prvenstveno zahvaljujući organizacijskom iskustvu tima ustanove, kreativnosti umjetničkog vodstva te potpori pokrovitelja i partnera, uspješno održale i odgovorile izazovu pandemijskog doba, što nije uspjelo ni većima i iskusnijima. Nadali smo se da će ova godina biti lakša, ali trenutno se ne čini tako. No kakogod bilo, Igre će se znati prilagoditi situaciji“, istaknula je ravnateljica Ivana Medo Bogdanović.

Osnovicu dramskog programa 72. Dubrovačkih ljetnih igara, kako ga je osmislio pomoćnik intendantice Saša Božić, činit će produkcije unutar EU projekta „Port of Dreamers“: autorski rad Nataše Rajković i Ivana Penovića „Van sebe”, predstava „Proslava“ po tekstu Ivora Martinića i u režiji Jana Krmelja i produkciji Slovenskog narodnog gledališča Maribor te „Pod istim krovom“ u režiji Ivane Janošev i koprodukciji organizacije civilnog društva Kulturanova i Újvidéki Színház, manjinskog mađarskog kazališta iz Novog Sadainače.

Glazbeni program naslanjat će se na nastupe hrvatskih umjetnika, iako će, u slučaju popuštanja epidemioloških mjera, festivalska publika moći uživati u nastupu Artura Sandovala – legendarnog trubača i svjetske zvijezde jazza, čiji je nastup lani odgođen.

Ivana Kuljerić Bilić i Petrit Çeku održat će radionice za mlade glazbenike, a održat će se i već tradicionalni glazbeni programi za najmlađu publiku. Bogatu hrvatsku folklornu plesnu i glazbenu baštinu publici će predstavljati Folklorni ansambl Linđo, a neće izostati niti izložbeni program u atriju palače Sponza.

(Izvor: Hina, Pixsell)