Ministarstvo kulture i medija objavilo Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo ”Marin Držić”

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo „Marin Držić“, u svrhu poticanja i promicanja hrvatskoga dramskog i kazališnog stvaralaštva. Prijaviti se mogu autori s novim dramskim djelima pisanima hrvatskim jezikom koja do objave odluke Stručnoga povjerenstva, nisu izvedena ni objavljena u bilo kojem obliku. Svaki autor može prijaviti jedno djelo neovisno o vrsti i tematici djela.

Dramska djela prijavljuju se pod šifrom, koja treba biti čitko napisana na prvoj stranici djela kao i na priloženoj zatvorenoj kuverti u kojoj se dostavljaju podaci o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa e-pošte i OIB. Kuverte će biti otvorene javno nakon konačne odluke Stručnoga povjerenstva, u prisutnosti članova Stručnog povjerenstva i predstavnika Ministarstva kulture i medija. Nepotpune prijave i one koje nisu u skladu s propozicijama Javnoga poziva neće se razmatrati.

Tekstovi za koje se raspisuje Poziv dostavljaju se u tri primjerka Ministarstvu kulture i medija, Zagreb, Runjaninova 2, s napomenom: Za Nagradu „Marin Držić“ najkasnije do 28. prosinca 2020.

Više informacija o natječaju potražite na linku.