9. Festival svjetske književnosti od 5. do 11. rujna u Zagrebu

Deveti Festival svjetske književnosti nakladnika Frakture održat će se od 5. do 11. rujna s fokusom na slovensku književnost. I ove godine FSK u Zagreb dovodi ponajveća imena svjetske i hrvatske književnosti pa će tako publika u Hrvatskom glazbenom zavodu i Knjižari Fraktura, na Trećem programu HRT-a, u Uraniji – prostoru kreacije, u Galeriji Canvas te u Botaničkom vrtu, imati priliku uživo slušati razgovore s pedesetak autora iz petnaest zemalja, s triju kontinenata.

Ove godine u središtu interesa nam je slovenska književnost, a Slovenija će biti i zemlja gost najvećega svjetskog Sajma knjiga u Frankfurtu 2023. godine. U fokusu će također biti obilježavanje stote obljetnice djelovanja Francuskog instituta u Zagrebu. Tijekom Festivala posebno će biti predstavljena bjeloruska književnost i njezini autori od kojih su mnogi disidenti režima Aleksandra Lukašenka.

Svečano otvaranje Festivala svjetske književnosti održat će se 5. rujna u 20 sati na Sunčanoj strani Prisavlja uz izravan televizijski prijenos na Trećem programu Hrvatske televizije. Gosti Festivala biti će najavljeni na festivalskim stranicama početkom kolovoza , a ubrzo nakon toga biti će objavljen i cjelovit program Festivala sa svim informacijama o ulaznicama za pojedina događanja.

Ulaz na sva događanja bit će moguć sukladno propisanim epidemiološkim mjerama i uz COVID putovnicu ili negativan test.

Sve informacije o festivalu možete posledati OVDJE. 

(Izvor: HINA, Fraktura.hr, foto: Fraktura.hr)