Adria Muzzik Video Awards 2020.

Adria Muzzik Video Awards 2020. – Festival kratkog glazbenog filma je glazbeno-filmska manifestacija koja želi prezentirati i potaknuti razvoj glazbene industrije i filmske i videoprodukcije u regiji. Festival AMVA 2020. vrednuje ostvarenja u glazbenoj, filmskoj i videoprodukciji kroz glazbenu žanrovsku selekciju (pop, rock i srodni moderni glazbeni žanrovi) i filmske strukovne nagrade.

Online TV festival Adria Muzzik Video Awards 2020. predstavit će produkciju kratkih glazbenih filmova objavljenih u periodu od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2020. u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji i Bugarskoj. Radovi se mogu prijaviti do 15. siječnja 2021. godine. Stručni žiri objavit će kandidate 15. veljače a publika će moći glasati za omiljenog kandidata u čak četrnaest kategorija do 28. veljače.

Gledateljici TV kanala Muzzik, RTS 3, CMC i drugih televizija iz regije koje su partneri projekta moći će se kroz seriju posebnih emisija upoznati s ostvarenjima izvanredne regionalne videoprodukcije. Glasati je moguće na web stranici www.muzzik.tv , a preko Android aplikacije MUZZIK TV možete pratiti specijalni festivalski TV kanal Adria Muzzik Video Awards.

Nagrade izvođačima dodjeljuju se u kategorijama: Najbolji video, Video novog izvođača, Rock video, Hip-hop video, EDM video, Pop video, Indie video, Fusion video (World, Etno, Jazz) dok se autorima spotova nagrade dodjeljuju u kategorijama: Najbolja režija i art direkcija, Najbolja kamera, Najbolja montaža i postprodukcija, Najbolja koreografija i art direkcija.

Mail za prijavu je adriavideoawards2020@gmail.com a mail treba sadržavati naziv i kontakt izvođača, link videospota, godinu izdanja i ime izdavača.

(Izvor: CMC TV)