Filmski noviteti i kultni klasici na Ljetnoj pozornici Tuškanac u kolovozu

Film u šumi, program Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, od početka kolovoza na Ljetnu pozornicu Tuškanac donosi filmove po formuli ‘za svakog ponešto’ – najprije aktualne hitove, a potom i klasike u programu Kinoteka u šumi.

Program kreće 3. kolovoza projekcijom španjolske romantične komedije “Dok nas vjenčanje ne rastavi” redatelja Danija de la Ordene, a nastavlja se trilerom “Ostarjeli” M. Nighta Shyamalana. Prikazat će se i Oscarom nagrađeni film ceste “Zemlja nomada” Chloé Zhao, deveti nastavak franšize “Brzi i žestoki” Justina Lina te “Odred otpisanih: Nova misija”, superjunačka pustolovina iz univerzuma DC Comics.

Od 10. kolovoza na repertoaru ‘šumskog kina’ su danska humorna drama “Još jedna runda” Thomasa Vinterberga i “Čuvaj me s leđa 2”, akcijska komedija Patricka Hughesa snimana i na hrvatskim lokacijama.  Slijede “Zvuk metala” Dariusa Mardera, satirična komedija “Free Guy” Shawna Levyja te Marvelov spektakl “Black Widow” u režiji Cate Shortland.

Od 17. do 28. kolovoza na rasporedu je Kinoteka u šumi, program filmskih klasika, koji predstavlja Jennifer Beals, Williama Hurta, Malcolma McDowella, Johna Travoltu, Kathleen Turner, Divinea te niz drugih zvijezda. Detalji o tom dijelu programa bit će objavljeni sredinom kolovoza, a program Film u šumi traje do prve polovice rujna.

(Izvor: Hina, foto: Davorin Visnjic/PIXSELL)