Večeras saznajemo: hoće li Albina uspjeti izboriti prolaz u finale?

Pobjednica Dore, Albina Grčić, sutra će nastupiti na Eurosongu i pjesmom ”Tick-tock” pokušati obraniti hrvatske boje. Dvadesetvogodišnja Splićanka i njezina ekipa nekoliko se mjeseci pripremaju za nastup za koji se nadaju da će im osigurati ulazak u finale. Ukoliko u tome uspiju, Albina će pod brojem deset nastupiti i u finalnoj večeri u subotu, 22.svibnja, u Ahoy Areni u Rotterdamu.

Pjesma ”Tick-tock” u kratkom je vremenu osvojila je radijske etere i streaming servise u Hrvatskoj, a sigurni smo kako će osvojiti i žiri! Iako je postojalo nekoliko verzija pjesme, odabrana je pjesma na engleskom jeziku sa refrenom na hrvatskom jeziku.

”Ovo je apsolutno najveća pozornica na kojoj sam nastupala i samoj sebi se čudim što se osjećam opušteno i sve bolji svaki put kada kročima na binu. Presretna sam kako smo napravili drugu probu” rekla je Albina, kojoj iz Hrvatske stižu poruke podrške i ohrabrenja.

Za vizualni identitet zaslužni su Juraj Zigman i Stefan Orlić koji su osmislili kostim koji se sastoji od tri dijela i objedinjuje ženstvenost, sofisticiranost i scenski doživljaj, dok je frizuru koju čini čak dva kilograma ekstenzija osmislio Zvonimir Franić.

Što eurovizijske kladionice predviđaju hrvatskoj predstavnici?

Svake godine prije održavanja Eurosonga, kladionice predviđaju uspjeh za pojedine predstavnike. Ove godine prvo mjesto predviđaju talijanskim predstavnicima Maneskin s pjesmom ”Zitti e buoni”, dok Albini predviđaju sedmo mjesto u polufinalu i sedamnaesto mjesto u finalu.

(Izvor fotografije: YouTube screenshot)