Album ”Zaustavi vrijeme” riječkog benda Projekt

Poznati riječki bend Projekt objavio je dugoočekivani debitantski album ‘‘Zaustavi vrijeme” koji sadrži čak deset autorskih pjesama. Album je najavljen singlovima ”Zaustavi vrijeme”, ”10DODeset”, ”Daj”, ”Gledaj kako letim” i ”Blizu”. Pjesme su snimljene u studiju GIS nedaleko Rijeke, a za glazbeni mastering zaslužan je Matej Zec.

Bend Projekt predstavlja osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni – radiofoničan pop-rock s inteligentnim, promišljenim, ponekad i pomalo provokativnim tekstovima, nošen čvrstom ritam sekcijom, melodičnim gitarama, vrhunskim vokalom te na nekim pjesmama dodatno “podebljan” klavirom, saksofonom, trombonom, udaraljkama, kontrabasom, violinom, harmonikom, klavijaturama i zborom. Iako Projekt svojim glazbenim izričajem, zanimljivim aranžmanima, širinom instrumenata te raznolikošću repertoara odudara od uobičajenih domaćih bendova, pjesme su im iznimno zarazne.

“Od osnutka benda do izlaska albuma prošlo je skoro točno dvije godine. Cijeli album snimljen je kod Mateja Zeca i moram priznat da sam sretan što smo imali priliku surađivati s njim – cijeli proces je bio izuzetno dobar spoj zabave, užitka i posla, ako se to može tako nazvati. Matej je jednostavno genijalac. O albumu možemo pričati na više razina i sa više različitih kutova pa je tako ostvarenje sna, početak, kompilacija neodbačenih pjesama, kompromis, ljubav. Obzirom da je situacija kakva je, strah me kako će proći sve oko izlaska odnosno promocije albuma… Ne znam, uzet’ ćemo akustične instrumente i svirati na cesti. Taj me dio sekira. Deset smo pjesama uvrstili na album i nazvali ga prema prvom singlu. Iskreno, želja mi je da što više ljudi presluša album od početka do kraja, to bih stvarno volio.” – rekao je Andrija Zrinski, vokal i gitarit Projekta.