Američka verzija Eurosonga – ”The American Song Contest”

Američka verzija svjetski popularnog glazbenog natjecanja Eurosong po prvi put će se  održati u SAD-u  krajem  2021. godine, piše Variety. Prema najavljenom, 50 saveznih država sudjelovati će na natjecanju nazvanom  ”The American Song Contest”.  Američka verzija natjecanja  sličiti će ovom europskom i planirano je da sadrži čak tri etape natjecanja. Prvu etapu činiti će pet do deset kvalifikacijskih emisija, kojima će se odrediti polufinalisti. Savezne države natjecati će se jedne protiv drugih, sve do samog finala, kada će biti odlučeno tko je apsolutni pobjednik ovog prestižnog natjecanja.

Pravo sudjelovanja  imat će građani svih 50 saveznih država i svi žanrovi su dobrodošli Natjecatelji se mogu prijaviti kao solo izvođači, duo izvođači ili bendovi itd. Natjecatelje će po državama birati žiri “The American Song Contest Academy”, sastavljen od profesionalaca čija su imena  još uvijek strogo čuvana tajna.

Izvršni direktor i producent američke verzije Eurosonga, Christer Björkman, bivši je natjecatelj koji je 1992. godine predstavljao Švedsku na Eurosongu. Björkman kaže da mu je Eurosong bio željeni projekt od djetinjstva. Martin Österdahl, jedan od organizatora, rekao je da je vrijeme da Amerika doživi taj spektakl!