Art & Grad – od sutra umjetnost preplavljuje Zagreb

Sutra ujutro će Zagreb, zahvaljujući projektu Art & Grad iza koje stoje Lauba i Turistička zajednica grada Zagreba, osvanuti u novom ruhu.

Art & Grad – Umjetnost se oglasila je urbana art intervencija koja promovira hrvatsku suvremenu umjetnost, a istovremeno smanjuje vizualnu buku u gradu.

Naime, na mjesto jumbo plakata i ostalih plakatnih površina s oglasima koji uglavnom štete estetskom dojmu grada, dolazi umjetnost. Na tristo lokacija po cijelom gradu postavljeno je tristo reprodukcija umjetničkih djela najznačajnijih hrvatskih umjetnika. Grad se u periodu od 16. do 19. rujna pretvara u galeriju na otvorenom dok slučajni prolaznici postaju posjetitelji izložbe, sudionici u bogatom kulturnom životu grada.

Na taj način Art & Grad donosi novu publiku suvremenoj umjetnosti, a gradu turističku atrakciju. Ulice Zagreba na nekoliko dana postaju sretnije mjesto, a umjetnost je konačno dostupna svima, kako bi i trebala biti. Istovremeno će se održavati izložba umanjenih verzija svih plakata u Laubi, koji će se moći kupiti po simboličnim cijenama, a zarada će ići samim umjetnicima.

Art & Grad umjetnost se oglasila dio je projekta Artupunktura, a za komunikacijsko-vizualni identitet zaslužna je agencija Šanavala Concept Store.

(Izvor, foto: Lauba press)