Art-Kino: Ljubavni klasici povodom mjeseca zaljubljenih

Riječko Art-kino povodom mjeseca zaljubljenih nastavlja sa programima ”Ljubav u doba korone” i ”Kultno kino” koji donose brojne ljubavne klasike poput filma ”Romeo i Julija” Baza Luhrmanna“Da bi svi zaljubljenici u film, ljubav i mladog Leonarda DiCaprija, uz postojeće mjere, stali u kino, film se prikazuje tri puta: 13., 14. i 15. veljače”, napominje se u najavi te nekonvencionalne i osuvremenjene adaptacije ljubavne tragedije Williama Shakespearea, koja se prikazuje u povodu svoje 25. godišnjice.

Program “Ljubav u doba korone” nastavlja se po siječanjskom konceptu – raniji termin predviđen je za mlađe uzraste, a kasniji za ponešto starije. Dio za mlađu publiku donosi pet animiranih romansi novijeg datuma: Aladin (1992.), Mala sirena (1989.), Anastazija (1997.), Princeza i žabac (2009.) i Heraklo (1997.).

https://www.youtube.com/watch?v=diRvdJzqjNo&list=PL1cWC9gSXXJ9LVDdpImWDco9N0nu_CCf7&ab_channel=DKHREntertainment

U drugom dijelu će se prikazati šest filmova, “Ljubav i košarka” (2000.) Gine Prince-Bythewood, mjuzikl “Moulin Rouge” (2001.) Baza Luhrmanna, indie romantična komedija “Garden State” (2004.), “Prije sumraka” (2004.) Richarda Linklatera, “(500) dana ljubavi” (2009.) Marca Webba i “Ta luda ljubav” (2011.) sa zvjezdanim glumačkim sastavom.

Zbog velikog interesa dodane su još četiri projekcije nagrađivanog filma “Quo vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, ovogodišnjeg bosansko-hercegovačkog kandidata za Oscara o srebreničkoj tragediji. Na programu se nalaze i film “O beskraju” Roya Anderssona, “Bračne nevjere” Marka O’Rowea,  “Fotografija” Ritesha Barte te animirani film ”Tvornica snova”.

(Izvor: Hina, Freepik.com)