Bajaga – dobitnik nagrade za životno djelo – glazbeno stvaralaštvo

Glazbenik Momčilo Bajagić Bajaga dobitnik je nagrade za životno djelo – glazbeno stvaralaštvo u području popularne glazbe za 2019. godinu. Nagrada „Darko Kraljić“ bit će dodijeljena u utorak, 27. listopada u Udruženju kompozitora Srbije.

Glazbenik, kompozitor, tekstopisac, gitarista, vokalni solista i frontmen  grupe Bajaga i Instruktori je u samom vrhu rok scene ne samo u Srbiji već i na području regije.  Iza njega je bogata diskografija, veliki broj uspješnica i brojnih koncerata.

U stručnom žiriju nagrade Udruge kompozitora Srbije bili su Radoslav Graić, direktor PGP RTS-a kao predsjednik, te skladatelji Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović kao članovi, a donijeli su jednoglasnu odluku o odabiru Bajage za dodjelu nagrade za životno djelo. – navodi se u priopćenju, a prenosi beograduživo.rs.

Bajaga i Instruktori u rujnu su objavili novi studijski album “Ovaj svet se menja” Album donosi devet pjesama, otprije dobro poznatih, ali snimljenih i masteriranih ponovo. Radi se o televizijskim i filmskim hitovima, kao i onima iz mjuzikla te pjesama koje je Bajaga napisao za druge. Osim na CD-u, album će biti objavljen i kao bogato opremljeno vinilno izdanje uz koje će doći i download kartica za preuzimanje pjesama u mp3 verzijama.

Photo: Tibor Jurjevic/PIXSELL