Bend Tate Romanova objavio prvi studijski album Iz razloga

Tate Romanova možemo svrstati u mlade nade hrvatske glazbene scene, ali i među one koji su u kratkom vremenu postigli veliki uspjeh. Ovaj splitski drive pop bend, kako se sami nazivaju, uspješno spaja pop, rock i indie zvuk stvarajući jedinstveni žanr mlade glazbene generacije. Sve je to rađeno iz razloga, baš kao što govori i naziv njihovog prvog studijskog albuma objavljenog za Croatia Records koji se samo nekoliko tjedana od izlaska nalazi na prvom mjestu top liste prodaje domaćih albuma.

Kvalitetu benda i albuma osim publike već je pozitivno ocjenila i glazbena kritika. Maja Trstenjak za Sound Report piše: “Znaju posao – njihov drive pop je mješavina klasične pop i rock glazbe ovih područja uz mnogobrojne dinamične trenutke, preokrete, koji kompletnom djelu daju veliku zanimljivost. Aranžerski i produkcijski posao vrhunski je odrađen – čistoća zvuka osvaja na prvo slušanje, nemoguće mu je odoljeti. Ljepota u profinjenosti estetike s rokerskim stavom u samoj srži jak je adut ove ekipe.”

“Jako puno vremena i energije smo uložili u ovaj album. Stvarali smo ga iz vrlo iskrenih pozicija i nismo u nijednom segmentu kalkulirali, tražili prečice ili brza rješenja. Drago nam je što su ljudi to prepoznali i slušaju naš rad. Hvala od srca svima koji su nabavili naš album i prate nas. Nadamo se da se nekad uskoro vidimo i na koncertima”, rekla je pjevačica Sara Andrić i napominje kako već rade na pjesmama  za drugi studijski album. Zbog koronavirusa održali su manji broj koncerata od očekivanog, ali reakcije su i više nego pozitivne.

I baš kako kaže njihov novi singl Nakon – “na rubu prozora, samo stojim i čekam te. Na rubu prozora. Zajedno mogli bi ti i ja”. Tate Romanova i publikazajedno do prvog mjesta prodaje i do neke nove glazbene priče koja je grad Split vratila na mapu najboljih rock gradova u Hrvatskoj. Neki novi klinci su stigli, oni koji su svojim iskustvom već daleko od tinejdžerskih dana, a zvukom i energijom ispred mnogih.

Album Iz razloga možete kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili u webshopu. Možete ga poslušati i na svojim gadgetima preko mnogih streaming platformi. (Croatia Records)