Besplatno preuzmite digitalnu verziju knjige ”Jeziku je svejedno”

Izdavačka kuća Sandorf omogućila je besplatno preuzimanje digitalne verzije knjige ”Jeziku je svejedno” autora Anđela Starčevića, Mate Kapovića i Daliborke Sarić. Riječ je o knjizi koja je ubrzo nakon objavljivanja prošle godine izazvala buru u stručnoj i medijskoj javnosti te je gotovo rasprodana, ističe nakladnik koji je uz autore omogućio besplatnu digitalnu verziju knjige.

“Ako mislite da je glavni posao jezikoslovaca da vas omalovažavaju ukazivanjem na navodne velike pogreške u vašem govoru i pismu, ovo je knjiga za vas”, kaže se u popratnom tekstu te se navode mnoge jezične dvojbe koje se često problematiziraju uz savjete stručnjaka, kao na primjer: “Što je pravilno – ići kod doktora ili ići doktoru? Treba li reći u vezi toga ili u vezi s time? Jesu li ovo njegovi kolege ili njegove kolege? Pričamo li francuski ili ga govorimo? Živi li netko nedaleko Zagreba ili nedaleko od Zagreba?”

Kritičar Jurica Pavičić je za knjigu napisao da nije riječ nije samo znanstvenom djelu, nego da je to možda politički najvažnija knjiga koja je izišla u Hrvatskoj ove godine, da je sjajno štivo i istodobno prvorazredna društvena satira.

(Izvor: Hina, Unsplash.com)