“Bez tragova i sjene” – izvrstan novi singl Zorana Predina

Jedan od najpopularnijih kantautora ovih prostora, Zoran Predin, objavio je prvi singl. Singl s nadolazećeg albuma “Gastarbajter trubadur”, pjesma “Bez tragova i sjene”  dolazi s posebnom uputom autora:

“Prvi singl mog novog autorskog albuma u nama najčešće istovremeno budi osmijeh i suzu. Pjesma o prolaznosti je moja tipična gorko-slatka balada kojoj zapravo i ne treba neka posebna najava. Možda samo uputstvo za slušanje: ‘Prepustite se osjećajima, zagrlite voljenu osobu pored sebe i pjevajte je zajedno’.”

Kantautor, autor filmske i kazališne glazbe, pjesnik i pisac te frontmen i osnivač kultnog benda Lačni Franz, stanku od koncerata iskoristio je za snimanje pjesama koje će se naći na njegovom novom albumu s dva naslova “Gastarbajter trubadur” i “Takšnih več ne delajo”. Radi se zapravo o hrvatskoj i slovenskoj verziji albuma koji će se fizički naći samo na vinilu.

Prije dvije godine Predin je proslavio 40 godina uspješne karijere, a objavom odličnog albuma “Zoran pjeva Arsena”, novom knjigom “Glavom kroz zid” te gala koncertom “Ljubavnik iz ormara” u Lisinskom pokazao je zašto je s pravom jedan od najznačajnijih kantautora u cijeloj regiji. Predinov britki autorski rukopis i fino nijansirani humor ono je što prožima gotovo sve njegove pjesme. Iako su društvene prilike često tema njegovih pjesama koje cinično komentira i u ljubavnoj temi zna naći prave riječi, a takva je i nova “Bez tragova i sjene”.

“Na zadnjoj slici ti i ja u zagrljaju svojih godina,

plešemo svoj valcer i zračimo mir.

Ti si moja obala, mirna luka mojih valova,

daleko od oluja, živim svoj san…”

Prvi singl s novog albuma poziv je na uživanje u zajedničkim trenutcima svim zaljubljenim parovima, ali i najljepša čestitka njegovoj voljenoj supruzi Barbari s kojom je nedavno proslavio 27 godina braka. Novi videospot znalački je režirao jedan od najnagrađivanijih redatelja Radislav Jovanov Gonzo, a snimljen je u zagrebačkom antikvarijatu “Vremeplov”.

Info & photo: Croatia Records