Bogat program 21. sezone kazališta Ulysses

Kazalište Ulysses pripremilo je za svoju 21. sezonu bogat program koji će od 16. srpnja do 29. kolovoza publici ponuditi od premijere Ionescova “Nosoroga”, predstava koje su bile hit prošlih sezona do niza gostovanja u sklopu projekta Ruta Grupa Triglav. Ulysses je u proteklim godinama postavio desetke velikih i intrigantnih predstava, kvalitetu kojih je prepoznala brojna publika i kritika, a vrlo opsežan i privlačan program priprema i ove sezone.

Program:

Sezonu tradicionalno otvara koncert Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora u Tvrđavi Minor, 16. srpnja.

31. srpnja premijerno će biti izvedena predstava Eugènea Ionesca “Nosorog” u režiji Lenke Udovički, komad u kojemu se “svi prepoznajemo onda kad pristajemo na trendove i postajemo većinsko krdo, kad se priklanjamo većinskom mišljenju iz straha od osude i kad štiteći karijere okrećemo glavu na drugu stranu”. Glumačka postava predstave biti će:  Bojan Dimitrijević, Mladen Vasary, Damir Šaban/Filip Nola, Maja Posavec, Dado Ćosić, Deni Sanković, Anja Sabol, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Martin Grđan, Vanda Velagić i Roko Juričić.

Na Velikom Brijunu bit će izvedena i tri nova autorska projekta: plesno-kazališna monodrama Staše Zurovca “Lulu”, autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić “Zemlja vukova” te predstava Kolektiva Igralke i Tjaše Črnigoj “Bakice”. Stalni Ulyssesov gost Zijah A. Sokolović odigrat će dvije monodrame – “Lijevo desno glumac” i “Glumac…je glumac…je glumac”.

Gradsko pozorište Podgorica i Barski ljetopis predstavit će se s “Don Quijoteom” po motivima Cervantesa, Dramski teatar iz Skoplja nastupit će s predstavom Dušana Kovačevića “Hipnoza jedne ljubavi”, a Mestno gledališče iz Ljubljane izvest će predstavu Ize Strehar “Iskoristi i odbaci me”.

Ove godine Ulysses prvi put priprema i zajednički projekt kazališta okupljenih pod nazivom RUTA Grupa Triglav (Regionalna unija teatara). U sklopu projekta Kamerni teatar 55 iz Sarajeva izvest će predstavu Vedrana Fajkovića “Pozorište za početnike”Beogradsko dramsko pozorište gostovat će s predstavom Slobodana Obradovića (po motivima filma E. Scole) “Ružni prljavi zli” i predstavu K. Kena/D. Wassermana “Let iznad kukavičjeg gnijezda”.

Glazbeni dio ovosezonskog programa obogatit će glazbenici Damir Urban & 4 te Vlatko Stefanovski, koji će tijekom ljeta održati samostalne koncerte.

Sve izvedbe održati će se uz poštivanje epidemioloških mjera, a Tvrđava Minor opet će postati mjesto teatarske ljepote i pokazati da ništa ne može uništiti ni kazalište ni umjetnost.

Foto: Hina

Izvor: Hina