Četrnaesta obljetnica preranog odlaska makedonskog slavuja

U subotu, 16. listopada obilježava se punih četrnaest godina otkako nas je, u 27. godini, prerano napustio najpopularniji makedonski pjevač, Toše Proeski, stradavši u prometnoj nesreći na autocesti kod Starog Petrovog Sela.

Pjevača koji  je svojom glazbom, emocijom i dobrotom ujedinio cijelu regiju i u naslijeđe ostavio neizbrisiv trag, svatko se prisjeća na svoj način. Tako će,  već tradicionalno, uoči ove tužne obljetnice i ove godine ultramaratonci trčati gotovo 1000 kilometara  od Nove Gradiške do Tošinog rodnog Kruševa, objavio je Hit record na svojoj službenoj facebook stranici. Memorijalni maraton krenuti će u četvrak 14.10. u 17:00 h, sa stadiona NK Sloga u Novoj Gradiški, dok će se uoči starta u 16:15h, upriličiti polaganje vijenaca ispred spomenika Toši Proeskom, koji se nalazi u sklopu tamošnje Elektrotehničke i ekonomske škole.

Kao i svake godine, u Zagrebu u kapelici na Rokovom perivoju 17.10. u 10:00h, biti će održana misa.

‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim)  riječi su pjevača anđeoskog glasa  koji je svojom beskrajnom humanošću, dobrotom i skromnošću ostavio veliki trag među svima nama a kojeg se sa štovanjem prisjećamo obilježavajući ovu tužnu obljetnicu.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL