Ciklus predstava suvremenog cirkusa u Splitu

Cirkus Kolektiv poziva vas na izvedbe u sklopu Ciklusa predstava suvremenog cirkusa u Domu mladih u Splitu u petak, 23. listopada, u 21:00 sat. Svoje će radove predstaviti dvije cirkuske umjetnice iz Hrvatske i SAD – a. Broj posjetitelja je zbog epidemioloških mjera ograničen te je svoj dolazak potrebno najaviti putem linka .

Nikolina Komljenović svoju predstavu naziva ”Tanka linija” razvija oko novog rekvizita za zračne akrobacije. Rekvizit koji je instalacija sama za sebe sastoji se od velikog broja tankih, plastičnih, prozirnih linija debljine od samo jednog milimetra. Ideja koja se krije iza tehničke zračne potpore je ispričati osobnu priču o oblikovanju unutarnjeg prostora koji se pretače u vanjski kroz propusnost membrane kao granice tijela. Autorica i izvođačica je Nikolina Komljenović, glas će dodijeliti Ines Tričković dok je za video projekciju zaslužan Tomislav Turković.

Autorica Marina Cherry se u svom radu nazvanom ”IN[EX]” također bavi kompleksnom tenzijom između unutarnjeg i vanjskog. Istražuje kontradiktorni paradoks između tijela i uma, te vlastito postojanje u ljudskom okruženju. Rad prikazuje ideju apsolutne slobode postojanja koristeći se kontorcionističkim tijelom koje naizgled nema ograničenja u pokretu.

Program se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Splita i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, te je dio 8. Festivala nezavisne kulture i umjetnosti Platformat.