”Čitaš li žene?” u Knjižari Fraktura

”Čitaš li žene?” novi je projekt Knjižare Fraktura povodom Dana žena koji se obilježava 08. ožujka. U okviru projekta očekuju vas posebne cijene knjiga koje možete kupiti u Knjižari Faktura u Ulici kneza Mislava 17 u Zagrebu ili naručiti putem web knjižare na linku do 25. ožujka ili do isteka zaliha. U nastavku izdvajamo nekoliko knjiga iz ponude a cjelokupan popis potražite na linku.

”Žene koje kupuju cvijeće”, Vanessa Montfort 

”Žene koje kupuju cvijeće” autorice Vanesse Montfort romantična je, zabavna i uzbudljiva priča o pet potpuno različitih žena, njihovom prijateljstvu te potrazi za neovisnošću i ostvarenju snova. U malenom kvartu u Madridu pet prijateljica u jednoj cvjećarnici kupuju cvijeće. No nijedna ga ne kupuje za sebe već jedna za svoju tajnu ljubav, druga za ured, treća za slikanje, četvrta za klijente a peta za pokojnika.

”Bjeguni”, Olga Tokarczuk

“Od davnih sultanovih palača preko sedamnaestostoljetnih kabineta čuda pa do suvremenih terminala za odlaske – Olga Tokarczuk vodi čitatelja na neobično putovanje kroz razna mjesta i vremena. Poziva na zajedničko upoznavanje titrave, fragmentirane stvarnosti, na odbacivanje utabanih putova.” – Kultura.onet.pl. Autorica Olga Tokarczuk napisala je zbirku kratkih i duljih priča posvećnu putovanjima i bjegovima, traganjima za smislom i lutanjima bez cilja.

”Prava krv”, Francesca Melandri i ”Leonora”, Elena Poniatowska

U romanu ”Prava krv” spisateljica na očaravajući način kombinira talijansku povijest, obiteljsku sagu i svakodnevni život svojih likova. “Knjiga natopljena pričama, osjećajima, strastima, ljutnjama, melankolijama, slabostima i sjećanjima, koja vas oplemenjuje do zadnje riječi.” – The Huffington Post.

”Leonora” Elene Poniatowske biografija je jedne od najistaknutijih nadrealisitičkih slikarica i spisateljica, Leonore Carrington. Elena Poniatowska na izniman način prikazuje život umjetnice nevjerovatne energije i ekscentričnog karaktera kroz čiji su život prošli svi važni nadrealisti 20. stoljeća.

”Zamke pristojnosti” Maša Grdešić 

Maša Grdešić sveučilišna je profesorica, književna i kulturna teoretičarka koje o književnosti uglavnom govori svojim studentima na fakultetu. Zbrika ”Zamke pristojnosti: eseji o feminizmu i popularnoj kulturi” knjiga je utemeljena na znanosti u kojoj spisateljica bez zadrške govori o feminističkoj ljutni i ranjivosti te susretu sa seksizmom u vlastitoj struci i inspiraciji koju prolazi u mladim feministkinjama.

(Izvor: Fraktura.hr, Freepik.com)