CRESKI KAIĆ – Dani Creske pomorske baštine i tradicije

Drugo izdanje „Creskog kaića“ – jedinstvene manifestacije Creske pomorske baštine i tradicije donosi mnoštvo programa –  regatu i smotru tradicionalnih drvenih barki na jedra, prezentacije izrade tradicijskih ribarskih alata, natjecanja u podvodnom ribolovu, boćanju, briškuli i trešeti, Brudetijadu, izložbe i sl.  Manifestacija koja ima za cilj očuvanje i valorizaciju  tradicionalnog načina života otoka Cresa kao nematerijalne kulturne baštine, dizanje svijesti javnosti o pomorskoj i ribarskoj baštini te očuvanje identiteta otoka Cresa iznimno se ove godine održava u periodu od 17. do 23. kolovoza umjesto kako je  planirano u lipnju radi situacije sa pandemijom koronavirusa.

Kroz manifestaciju se želi potaknuti lokalne ljude, pogotovo mlađe generacije, na očuvanje vrijednog nasljeđa kao i promocije Cresa kao  destinacije bogate tradicije.

Osim niza radionica i izložbi, manifestacija uključuje bogat zabavni program  i edukativno pomorsko -povjesnu šetnicu koja će prikazati nekadašnji način gradnje i održavanja tradicionalne barke otoka Cresa – Creskog kaića.

Cjelokupan program pročitajte na: http://creskikaic.eu/program/