Darko Rundek & Ekipa novim albumom ”Brisani prostor” oduševili publiku

Dugoočekivani album Darka Rundeka & Ekipe dvostruki EP ”Brisani prostor” oduševio je obožavatelje i osvojio najviše mjesto Top prodaje najprodavanijih albuma. ”Brisani prostor” je ispričan kroz dvije priče: ”Od” i ”Do” koje se međusobno upotpunjavaju i slušatelj može birati njihov redosljed. Na svakom albumu nalazi se pet pjesama koje opisuju vremena i turbulencije u kojima se trenutno nalazimo. Darku Rundeku u stvaranju albuma pridružila se glazbena Ekipa sa turneje Apocalipso NOW iz 2017. godine, među kojima su multiinstrumentalist Dušan Vranić, violinistica Isabel, trubač Igor Pavlica i Roko Crnić koji je, uz Rundeka, zaslužan za tekst i kompoziciju.

”Naše su probe i snimanja najčešće počinjali i završavali u zajedničkom sviranju ”na slušanje”. Jednostavno bismo zajedno zaljuljali tišinu i puštali da nas vodi kroz otvorene forme, ne svirajući instrumente nego muziku. Kad bi ta muzika pitala za pjesmu, pojavljivale su se riječi, ponekad improvizirane, ponekad iz skladišta Rokovih i mojih bilješki.” rekao je Darko Rundek prilikom izlaska albuma.

Album je treća uspješna suradnja glazbenika i diskografske kuće Menart na čijim službenim stranicama možete kupiti ovaj vrhunski album.

(Izvor fotografije: Pixsell)