Dave Grohl najavio izlazak autobiografije “The Storyteller” u listopadu 2021.

Prva autobiografija Davea Grohlafrontmana Foo Fightersa i bubnjara Nirvane, predstavit će sva iskustva koja je imao u životu – nevjerojatna, teška, smiješna i emotivna.

Dave je napisao knjigu tijekom pandemije, u vrijeme kada njegov bend nije mogao na turneju i nakon što je počeo objavljivati kratke priče iz svoje karijere na Instagramu. “Ubrzo sam otkrio da je nagrada koju sam osjetio svaki put kad sam objavio priču jednak osjećaju koji imam kad izvodim pjesmu publici, pa sam nastavio pisati”, kaže. “Odaziv čitatelja toliko mi je ispunjavao dušu kao i svaki pljesak u areni. Stoga sam pregledao sva iskustva koja sam imao u životu – nevjerojatna, teška, smiješna i emotivna” – i zaključio da je vrijeme da ih napokon pretoči u riječi.

Grohl je karijeru započeo kao tinejdžer u punk-rock bendu Scream, odrastajući usred punk scene u Washingtonu. Nakon što se grupa raspala, uputio se na zapadnu obalu kako bi se pridružio Nirvani, koja je pripremala demo snimke za svoj album prvijenac Bleach. S drugim albumom Nevermind i hit singlovima poput Smells Like Teen Spirit postali su globalne superzvijezde, promijenivši put rocka dovodeći čudljivi zvuk grungea u prvi plan.

Nakon smrti frontmana Kurta Cobaina samoubojstvom, Grohl je osnovao Foo Fighters, svirajući sve instrumente na istoimenom debiju grupe 1994. Bend se proširio i prihvatio radio prijateljski rock zvuk, zarađujući hitove poput Everlong, Best of You, Learn Muha i The Pretender. Ukupno su objavili 10 albuma, uključujući i Medicine at Midnight iz 2021. godine.

“The Storyteller” biti će objavljen 5. listopada, a iz izdavačke kuće “Simon & Schuster” obećavaju “spektakularne priče o Nirvani, Foo Fighterima, Davidu Bowieu, Joan Jett, Iggy Popu, Paulu McCartneyu, sviranju bubnjeva za Toma Pettyja u Saturday Night Liveu, nastupu u Bijeloj kući, pa čak i  plesu s AC/DC-em, uz svu ljubav, smijeh, gubitak i neugodnosti na putu.

S nestrpljenjem iščekujemo naslov na policama domaćih knjižara!

Foto: YouTube screenshot

Izvor: Theguardian.com