“Digitalizacija u kulturi” – online događanje Desk Kulture u srijedu, 25. studenog

U okviru završne kampanje Zamišljeno.Stvoreno.Podijeljeno, Desk Kultura u seriji online događanja organizira  treće po redu i to  na temu Digitalizacija u kulturi. Online događanje o jačanju kapaciteta u području digitalizacije  održat će se u srijedu 25. studenog 2020. godine putem ZOOM platforme.

Iako je digitalni razvoj u kulturi i korištenje digitalnih tehnologija danas prisutnije više nego ikada, od samog početka programa Kreativna Europa na segment digitalizacije stavljao se veliki fokus. Digitalizacija ima utjecaj na način stvaranja, širenja, pristupa, konzumiranja te monetizacije kulturnih i kreativnih ideja i djela. Promjene koje proizlaze iz digitalizacije nude brojne mogućnosti za kulturni i kreativni sektor, a kroz program Kreativna Europa podržane su razne transnacionalne aktivnosti koje su kulturnom i kreativnom sektoru omogućile prilagodbu i pristup digitalnom razvoju poticanjem korištenja digitalnih tehnologija od proizvodnje do distribucije i potrošnje.

Kroz online događanje Digitalizacija u kulturi, kao i u prethodna dva online događanja u okviru kampanje Zamišljeno.Stvoreno.Podijeljeno., zainteresiranima se nudi gostovanje europskog stručnjaka koji će udionicima podijeliti  perspektivu iz pozicije kreatora europskih politika te primjere prakse koji se na razne načine bave i pristupaju digitalizaciji.

Više informacija, način i rok prijave pročitajte na  http://deskkultura.hr/hr/dogadanja/digitalizacija-u-kulturi

(Izvor fotografije: Unsplash.com)