Dino Merlin očarao publiku na koncertu u Porto Montenegru

Upečatljivim porukama mira, ljubavi, strpljenja i povratka na zajedništvo te nastupom prepunim emocija okončan je najiščekivaniji ovogodišnji koncertni spektakl regionalnog glazbenog velikana Dine Merlina. Sarajevski kantautor očarao je međunarodnu publiku na svom prvom live koncertu od početka svjetske pandemije – “Jedna noć u Porto Montenegru”. Već se pisalo i nadaleko je poznato kako su ulaznice za ovaj show planule u rekordnom roku, a obožavatelji u publici puna su dva sata uživali u putovanju kroz glazbene priče Merlinove karijere koja uspješno traje više od trideset godina. Ponovnom energetskom spajanju s najvjernijom publikom koja je doputovala iz cijelog svijeta, slavni sarajevski umjetnik neizmjerno se radovao.

“Čovjek može biti individua samo u društvu jer sami nikad ne možemo stvoriti sliku o sebi. Da bismo se osjećali potpunima, potrebni su nam drugi. Potreban nam je netko da bismo se upotpunili”, rekao je Dino Merlin koji je za prvi live koncert nakon popuštanja epidemioloških mjera izabrao upravo Porto Montenegro, mjesto gdje je snimio spot za pjesmu ‘Mi’, najveći regionalni hit u pandemijskoj 2020. godini.

“Moja mama nikad nije bila sretna kad sam uzimao gitaru. Pitam se bi li večeras bila sretna. Ali, evo, mojoj majci razglednica iz Porto Montenegra umjesto diplome inženjera strojarstva”, rekao je Merlin, čija tri singla s tek predstojećeg albuma – “Mi”, “Dođi” i “Jedan dan, jedna noć” imaju više od 45 milijuna pregleda na njegovu YouTube kanalu, koji broji više od pola milijuna pretplatnika.

“Jedna noć u Porto Montenegru” bio je posebno osmišljen show za koji je Merlin ponovno pomaknuo produkcijske granice. Pozornica dužine pedeset metara bila je izgrađena iznad “infinity poola”, kako bi se stvorio plutajući efekt, što na ovim prostorima još nikad nije viđeno. Pratio ga je deseteročlani bend, a vizualni su dojam upotpunili specijalni scenski efekti kao i koreografije u izvedbi plesne grupe iz videospota “Mi”. Plesao je i sam Dino, ali i upućivao emotivne poruke publici.

(Izvor: Croatia Records)