„Dnevnik Anne Frank“ u varaždinskom HNK

U srijedu, 28. listopada na Velikoj sceni varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta  bit će izvedena monoopera Grigorija Samuiloviča Frida “Dnevnik Anne Frank”

Životna priča ispričana kroz dnevnik židovske djevojčice simbol je stradanja židovskog naroda za vrijeme Holokausta. Pretočen u knjigu i preveden na 65 jezika, poslužio je kao inspiracija autorima brojnih umjetničkih grana.

Monodramatska opera Dnevnik Anne Frank u četiri scene i 21 epizodi, na pozornici varaždinskog HNK bit će postavljena u režiji Ozrena Prohića, a pod umjetničkim vodstvom Matije Fortune i Stjepana Vugera izvest će ju sopranistica Marija Lešaja i Orkestar Mladih Glazbenika, studenata Muzičke akademije u Zagrebu.

Prepjev libreta monoopere potpisuje Jadranka Belamarić, scenograf je Žorž Draušnik, kostimografkinja Petra Dančević Pavičić, za video projekcije zadužen je Ivan Faktor, a producentica je Iva Hraste Sočo. Premijera će biti 28. listopada u 19.30 sati, a reprizna izvedba najavljena je dan kasnije, u istom terminu.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL