Dnevniku Diane Budisavljević glavna nagrada za najbolji film na međunarodnom Festivalu povijesnog filma u belgijskom Waterloou

“Dnevnik Diane Budisavljević” film o ženi koja je tijekom Drugoga svjetskog rata spasila tisuće srpske djece iz logora, osvojio je glavnu nagradu za najbolji film na međunarodnom Festivalu povijesnog filma. Festival se prošli tjedan održao u belgijskome gradu Waterloou, priopćili su u ponedjeljak producenti, a odluku o nagradi  donio  je sedmeročlani žiri kojim je predsjedao glumac i redatelj Patrick Ridremont. Na svečanoj dodjeli nagrada Ridremont je istaknuo da je riječ o filmu koji ih je sve odreda potresao, dodavši da je “Dnevnik Diane Budisavljević” redateljice Dane Budisavljević, očaravajuć i važan film s iznimnim glumačkim ostvarenjem glavne glumice Alme Price.

“Dnevnik Diane Budisavljević” premijeru je imao  na Pula film festivalu prošle godine, a nakon uspješnog prikazivanja u kinima i na televizijama zemalja regije, trenutačno je dostupan za gledanje u cijelom svijetu putem online platformi Kino Europa Online, Cinneseum, Svevid te na HBO Adria. Ovo značajno priznanje 19. je u nizu nagrada koje su dodijeljene filmu i ekipi. (Hina)